19. kesäkuuta 2013

HANKEMESSUT

Itäsuomalaiset hanketoimijat kokoontuivat toukokuun lopulla kehittämis- ja verkostoitumispäiväänsä SAMIIN ja tarkemmin opetusravintola Paviljonkiin. Päivän ideana oli esitellä kunkin verkostotoimijan hankkeita. Päivässä oli mukana oli myös Etelä-Savon Elyn edustaja, joka päivän aluksi kertoi osallistujille yhteiskunnallisesti hyvin akuutista aiheesta eli nuorisotakuusta.

Nuorisotakuusta syntyneen vilkkaan  keskustelun jälkeen päivää jatkettiin hankkeiden esittelyllä. Metodina toimi ns. ryhmämessut: jokaisella hanke-esittelijällä oli oma pöytänsä, mistä löytyivät mm. hankkeen esittelymateriaalit. Hankevastaava esitteli aina hankkeensa jokaiselle uudelle "vierailijaryhmälle". Rooli oli vastaavalle sinällään haastava; miettikääpä vain itse kukin tahoillanne tilannetta, että joudutte toistamaan samat asiat 4-5 kertaa 2-3 tunnin sisällä! Kakofoniaa, kenties?

Osallistujat siis kiersivät päivän aikana jokaisessa pöydässä kuulemassa eri toimijoiden hankkeita muodostaen siten kokonaiskäsitystä verkoston toiminnoista. Seuraavassa otsikkotason kooste toimijoista aiheineen:

1. SAMI/ESEDU:
Pointti -hanke, ESR

2. PKKY:
Nuorten yhteiskuntatakuu todeksi (NYT), ESR

3. SAMI:
TOPlaaja, OPH

4. YSAO:
Eläinsairaala -hanke

5. SAKKY:
Tuore -hanke, ESR

Jatkossa tässä blogissa esitellään jokaista hanketta erikseen.

Päivä oli erittäin  informatiivinen sekä avarsi meidän toimijoiden ns. isoa kuvaa siitä, mitä me jokainen omalla sarallamme teemme. Mutta kaikki ei toki sujunut kuin Strömsössä :(

Eräässä pisteessä ihmeteltiin koneen toimivuutta, tai siis toimimattomuutta. Alkuun kyseinen vehje pelitti moitteettomasti, mutta sitten toiminnot hiipuivat hiljalleen. Ei auttanut mikään ns. peruselvytys...kunnes muutaman minuutin ihmettelyn jälkeen eräs elvyttäjä huomasi jotain...Noh, eihän meistä kukaan ole täydellinen ...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti